In de verf

Herberg 't Rustpunt

ARTHUR’S LEGACY & RODENBACH

 

 

 

WAT IS ARTHUR’S LEGACY?

ARTHUR’S LEGACY – Een innoverend project van Brouwerij DE HOORN in Steenhuffel.

Microbrouwerij DE HOORN innoveert vanuit traditie met ruimte voor creativiteit.

 

In 2014 werd microbrouwerij DE HOORN in Steenhuffel ge-herinstalleerd. De kleine dorpsbrouwerij laat de brouwers toe om brouwsels van 1.000 liter te brouwen. Gelijktijdig werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier. Ze bouwen verder hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de verdere productontwikkeling van de brouwerij. De kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn en vlotter ‘gelimiteerde prestige edities’ te ontwikkelen.

Deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY. ARTHUR’S LEGACY refereert naar Arthur Van Roy, de grootoom van de huidige familiale brouwer en eigenaar, Jan Toye. Arthur was visionair, hij was het die halsstarrig bleef geloven in het succes van hoge gisting bieren, hij kreeg gelijk. Vanuit zijn gedachtegoed gaan de ingrediënten- en brouwmeesters aan de slag om een aantal gelimiteerde brouwsels op punt te stellen. Hun creativiteit, passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout.

Niet minder dan 6 x per jaar een limited edition van ARTHUR’S LEGACY of RODENBACH, enkel beschikbaar in selectief gekozen zaken.

 

Welke limited editions voorzien we?:

Nu op het vat: RODENBACH ALEXANDER